Menu

Zdravlje u uredu

Dokazana je direktna veza između angažmana zaposlenika i uspješnosti kompanije. Mnogi čimbenici utječu na angažman, ali je kvaliteta života na radnom mjestu od posebne važnosti. Istraživanja su pokazala kako je korporativna kultura usmjerena na zdravlje, najbolje dugoročno rješenje za bolju radnu učinkovitost. Stres kratkoročno pomaže u savladavanju mnogobrojnih svakodnevnih zadataka, dok dugoročno ozbiljno narušava zdravlje i smanjuje efikasnost zaposlenika. Dugoročno izlaganje stresu uzrokuje stanje stalne iscrpljenosti, smanjenje fokusa i rezultata te česte izostanke s posla, greške pri obavljanju radnih zadataka i konflikte s kolegama.

Jeste li znali da prema procjenama u Hrvatskoj svaki radnik godišnje koristi 11 dana bolovanja, a na bolovanju je dnevno 47.000 radnika?  U većini slučajeva bolovanje ide na račun poslodavca, čime se ukupni trošak procjenjuje na više od 600 milijuna eura.

Kako bi povoljno djelovao na trenutnu statistiku, Merkur Lifestyle nudi tvrtkama preventivne programe koji utječu na smanjenje stresa i povećanje produktivnosti.

Video