Menu

Zbogom ljetu – obnovite kožu nakon ljetovanja!

Tijekom srpnja i kolovoza opravdano smo uživali u ljetu i svim njegovim blagodatima – suncu, toplini, slanoći morskog zraka i opuštajućem kupanju u moru. I dok nas po povratku u svakodnevicu brončani ten podsjeća na godišnji odmor, gruba i suha koža skrenut će nam pozornost da je vrijeme za posjet kozmetičkom salonu.

 

Eksfolijacija i hidracija

Sve u čemu uživamo tijekom ljeta – sunce i morska sol, isušuje našu kožu. Stoga kraj ljetne sezone trebamo posvetiti obnovi kože. Na prvom mjestu Vašeg popisa trebao bi se naći piling. Suprotno vjerovanju, piling nije najveći neprijatelj Vašeg brončanog tena. Eksfolijacijom preplanula put neće izblijediti. Sasvim suprotno – uklanjanjem mrtvih stanice, omogućit ćete regeneraciju kože, Vaš ten će se ujednačiti, a preplanula put doći do izražaja.

Kako biste nakon pilinga zaštitili kožu, potrebno ju je kvalitetno hidrirati. Hidracija potiče stanice na obnovu, a prilikom odabira kreme potrebno je voditi računa o izboru hranjivog sredstva, budući da preparati u kojima dominira voda mogu dodatno isušiti kožu.

Uz hidratantne proizvode, iz Vaše beauty rutine ne biste trebali izostaviti niti proizvode sa zaštitnim faktorom. Bez obzira što sunce ne grije jednakim intenzitetom kao u špici sezone, njegove štetne zrake i dalje prodiru i mogu ostaviti posljedice po Vašu kožu. Zato prilagodite odabir kreme i jačinu faktora dobu, ali zaštitu od sunca nikako ne izostavljajte.

U ponudi Merkur Lifestyle wellness centra možete potražiti prirodne i organske proizvode Vinoble kozmetike. Proizvodi su prilagođeni svim tipovima kože i namjenama, a cijeli popis potražite na linku.

Još jedna od stvari na popisu po povratku s godišnjeg je i posjet kozmetičaru. Zasićene kreme s faktorom, nanošenje različitih proizvoda na kožu lica te vrućine zbog kojih se kojih se koža više masti, a pore začepljuju dovoljno je razloga da Vaše lice nakon godišnjeg odmora prepustite rukama stručnjaka. Mehaničkim čišćenjem lica otvaraju se i dubinski čiste pore, a kvalitetno odabrana njega nakon čišćenja vratit će Vašoj koži zdrav sjaj.

 

Ljepota dolazi iznutra

Za kraj važno je naglasiti kako osim njege izvana, potrebno je na zdravlje paziti i iznutra. Kako biste očuvali zdrav ten, u prehranu je potrebno uvrstiti što je moguće više namirnica bogatih A, E i C vitaminom. Drugim riječima, voće i povrće poput mrkve i citrusa trebalo bi pronaći put do Vašeg svakodnevnog menija. O važnosti zdrave ishrane za ljepotu kože pisali smo i ranije, a pročitati možete na linku.

 

Izvor: ordinacija.hr, caldea.com