Menu

U nekoliko koraka do spa ugođaja kod kuće

Prije se odlazak u spa centar smatrao luksuzom koji si rijetki mogu priuštiti. Iako su danas spa centri poprilično rašireni i imaju pristupačne ponude, uz užurbani životni ritam odvojiti vrijeme za opuštanje postalo je luksuz. Nasreću, da biste uživali u spa tretmanu ne morate nužno odlaziti u spa centar. Uz nekoliko sitnih detalja i Vaš dom može postati prava mala spa oaza.

Stvorite ugođaj

Dolaskom u spa centar prvo što osjetite su toplina i mir – izoliranost od buke i užurbanosti. Stoga Vaš prvi korak u stvaranju kućne spa oaze jest stvoriti ugođaj wellnessa. Navucite zastore, namjestite grijanje na temepraturu koja Vam odgovara i prigušite svjetla. Rasvjetu, koliko je god to moguće, zamijenite svijećama i lučicama. Osim vizualnog ugođaja, stvorite i onaj mirisni. U klasičnoj uljanoj lampi ili difuzoru pomiješajte svoju omiljenu kombinaciju mirisa za opuštanje. Za kraj, upalite omiljenu playlistu i isključite sve ostale digitalne uređaje, kako Vas ne bi ometali u odmoru.

Pripremite rituale za tijelo

Nakon što ste stvorili opuštajući ugođaj, napunite kadu toplom vodom u koju ćete pomiješati omiljenu pjenu, eterično ulje, sol ili bombicu za kupanje i pripremite preparate za njegu tijela. Naš prijedlog je Vinoble piling napravljen od sjemenki grožđa i soli. Sitne čestice soli i grožđa stimuliraju cirkulaciju i metabolizam, pritom nježno uklanjajući istrošeni gornji sloj kože. Masu za piling pripremite tako što ćete umiješati 2-4 čajne žličice Vinoble salt&grape pilinga s dovoljnom količinom Vinoble ulja za tijelo od sjemenki grožđa. Nježno masirajući nanesite pripravak na tijelo i uronite u pripremljenu kupku. Za početak duboko dišite i pokušajte se u potpunosti isključiti iz rutine, zaboraviti na obaveze i posvetiti se sebi. Nakon dovoljnog opuštanja u kupki, tijelo isperite i nježno obrište mekanim ručnikom. Zahvaljući Vinoble ulju u mješavini za piling, koža će Vam i dalje biti glatka, tako da ne morate nanositi dodatnu kremu ili losion.

Nastavite s opuštanjem

Opuštanje nakon kupke možete nastaviti ušuškani u dekicu kroz jednostavnu meditaciju ili uz omiljenu knjigu. Pijte dovoljno tekućine, a topli čaj idealan je za hladne zimske dane jer će Vas zagrijati i iznutra.