Menu

Oaza opuštanja u centru Zagreba

U posjeti Merkur Lifestyle wellbeing centru bila je novinarka Veronika Švob iz redakcije Telegrama. 

Evo što je tom prilikom napisala:

Već neko vrijeme razmišljam o tome kako promijeniti svoje navike življenja i jesen mi se uvijek čini kao dobro vrijeme za novi, neki drugi početak. Nisam tip od novogodišnjih odluka isto kao ni od to-do lista, ne robujem datumima već njegujem ideju o promjenama i spontano ih krenem provoditi.

Vodim dosta računa o zdravlju, trudim se jesti izbalansirano i nutritivno vrijedno, redovito odlazim na jogu, puno hodam ili vozim bicikl, a najviše brinem o tome da si svakodnevno osiguram dovoljno sna.

Polica za potpuni wellbeing

Priroda posla, uvijek jedna obaveza previše u danu te česta jurnjava, nekada ostave malo vremena da uopće čujemo svoje tijelo i njegove potrebe. Zato u posljednje vrijeme sve više slobodnog vremena provodim tako što ugađam sebi fizički, a i mentalno.

Puno toga mogu sama, ali ne i sve pa sam podršku u tome pronašla u Merkur health4me Premium dodatnom zdravstvenom osiguranju i njihovom fit4life programu.

Program kreiran po mjeri

Merkur osiguranje nalazi se u Ulici Ljudevita Posavskog 31. Ondje me dočekala predstavnica prodaje Merkur osiguranja koja mi je detaljno objasnila sve o pogodnostima  spomenute police dodatnog zdravstvenog osiguranja. Za početak, osnovni dio programa omogućuje privatno liječenje u renomiranim ustanovama do limita koji ste ugovorili.

Na raspolaganju imate četiri paketa, a to su Basic, Basic+, Medium i Complete. Svaki paket nosi svoju grupu specijalističkih pregleda, laboratorijskih pretraga i dijagnostičkih obrada. Ja sam se odlučila za Medium, a budući da spadam u skupinu od 35 do 39 godina, to me godišnje košta 204 eura, odnosno 17 eura mjesečno. Limit koji mogu koristiti tijekom godine je 1000 eura za navedenu grupu pregleda, pretraga i obrada.

U mojem, Medium paketu su specijalistički pregledi, laboratorijske pretrage i dijagnostičke obrade sve prema indikaciji, osim CT,MR i PET SCAN u standardnoj i high tech tehnologiji, te drugo mišljenje.

Širok paket usluga

Sve usluge mogu koristiti neograničeno u okviru godišnjeg limita, osim CT-a, MR-a i PET SCAN-a koji obuhvaćaju dvije dijagnostičke obrade u okviru godišnjeg limita. Navedene usluge i pregledi koriste se prema indikaciji. Definitivno nešto što mi odgovara jer godišnje u prosjeku odlazim na najmanje dva specijalistička pregleda i jednom na laboratorijske pretrage.

Premija se plaća prilikom sklapanja ugovora odjedanput, a može se plaćati i obročno u ugovorenim rokovima. Plaća se do isteka ugovora ili prestanka ugovora po drugim osnovama.

Preventivni program

Osim navedenih usluga u sklopu Medium paketa, možete koristiti i usluge fit4life preventivnog programa koji uključuje četiri opcije: Classic – sistematski pregled u poliklinici ili u udobnosti partnerskog wellness hotela, Fitness – vježbanje u partnerskom fitnes studiju, Relax – boravak u hotelu s noćenjem i wellness uslugama i Food – savjetovanje s nutricionistom.

Svi su osmišljeni u cilju balansiranja fizičkog i duhovnog stanja te se odabrani paket ugovara i plaća uz health4me Premium policu. Nude dva paketa, Basic i Complete, a ja sam odabrala Basic kojem je cijena 130 eura godišnje te sam se odlučila za Relax koji uključuje jedno noćenje u hotelu te razne wellness tretmane. To je ono što mi najviše treba.

U Centru i tretmani za ljepotu

Ono što je još genijalno je to da u Merkurovom centru na 4. katu zgrade postoji preventivni wellbeing centar Merkur Lifestyle koji za cilj ima pružanje usluga kao što su vježbanje i opuštanje. Zamišljeno je kao cjelovito wellbeing iskustvo individualno prilagođeno svakom korisniku.

Merkur osiguranje kroz svoje preventivne programe i dodatne usluge Lifestyle centra, osigurava svojim klijentima ne samo osiguranje i pomoć kad do oboljenja dođe, nego i aktivnosti koje mogu spriječiti njihov nastanak. Svi znamo da je prevencija, pola zdravlja.

Lifestyle centar je ugodna i mirna oaza u kojoj možete uživati u tretmanima za ljepotu i njegu kože, a prilikom izvedbe koriste austrijski brend kozmetike Vinoble Cosmetics koji je cijeli baziran na grožđu, a osim njega koriste i dobro poznati njemački brend Babor.

Spa zona i dvorana za vježbanje

Ondje možete birati tretman koji je u tom trenutku najbolji za zdravlje i izgled vaše kože, a nakon toga se možete opustiti na masaži tijela, na koju vjerujem nitko ne odlazi dovoljno često.

Moj posao je većinom sjedilački pa koristim svaku priliku da si je priuštim, zbog kompletnog stanja, a i zbog redovitih treninga koji zahtijevaju dobru masažu i opuštanje takvog tipa. Osim spa zone, ondje imaju i prekrasnu dvoranu za vježbanje kružnih treninga ili joge, što je bio samo plus mojoj odluci da jednim dijelom u njihove ruke prepustim svoje zdravlje.

Sve možete pronaći i na aplikaciji

Kada ugovorite i dobijete policu, možete skinuti besplatnu aplikaciju koja donosi još pogodnosti. Unutar aplikacije pronaći ćete informacije o aktivnim policama, prema mogućnosti online prijaviti štetu za dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje.

U njoj možete pohraniti svoju digitalnu iskaznicu te provjeriti pogodnosti koje nudi Merkur bonus program s popustima kod brojnih partnera. To su trenutno Adidas Originals Shop, B.dent, HI! make up studio, hoteli diljem zemlje, optika Van Gogh, restoran Palatin i mnogi drugi.

Registracija je vrlo jednostavna, baš kao i kreiranje računa, a sve informacije možete pratiti i na korisničkom portalu Moj Merkur. U svakom trenutku možete provjeriti stanje vaše police i sve trenutačne akcije vezane uz nju.

Zašto odabrati health4me premium

Osim što ima brojne pogodnosti koje su usko vezane uz zdravlje, a onda i uz bolji život, svakako bih istaknula još nekoliko prednosti.

To su svakako jednostavnost, ugovorni partneri ili refundacija diljem svijeta, brzo i jednostavno do zdravstvene usluge, mogućnost izmjene ugovora, paketi Zdravlje ili Nezgoda Plus osiguranje, prilagođeni limiti, fit4life preventivni programi, korištenje Merkurove aplikacije te popusti u slučaju nekorištenja fit4life programa.

Cijeli članak možete preuzeti na https://www.telegram.hr/partneri/ovo-je-predobro-testirala-sam-policu-dodatnog-zdravstvenog-osiguranja-koju-mozete-skrojiti-prema-svojim-potrebama/ 

 

Tekst: Telegram, Veronika Švob

Foto: Saša Četković