Menu

Lijepa koža zimi

Svako godišnje doba nosi određene izazove u održavanju lijepe i njegovane kože lica i tijela. S hladnijim danima pred nama, vrijeme je da u svoje beauty rutine unesemo sitne promjene pomoću kojih će naša koža zadržati zdravi sjaj.

Hidratacija na prvom mjestu

Bez obzira što tijekom cijele godine vrijedi pravilo da koži trebamo osigurati dovoljno vlažnosti, hidratacija je na prvom mjestu u zimsko vrijeme. Zbog nižih temperature i hladnoće tijelo nas rjeđe podsjeća na potrebu za tekućinom te ju nerijetko zaboravimo redovito unositi u naš organizam. Voda, a posebno čaj tijekom hladnih dana, neizostavni su u brizi za hidrataciju kože. Koža kojoj manjka vlage postaje kruta, lakše se oštećuje, a i brže dolazi do pojave borave i sličnih promjena na koži. Osim unošenjem tekućine u tijelo, kožu je potrebno hidratizirati i posebnim kremama. Tijekom zime odaberite jače hidratantne kreme i losione, osobito u njezi kože tijekom noći jer tada tijelo još bolje može apsorbirati potrebne sastojke. Ne zaboravite i da lice sadrži posebne zone poput kože oko očiju i usana, koje zahtijevaju dodatnu njegu.

Čišćenje kože

Prije hranjenja kože hidratantnim kremama, nakupljene nečistoće potrebno je ukloniti s kože. Tijekom hladnijih perioda, stručnjaci preporučuju odabir nježnijih čistača kože. Svakako je potrebno izbjegavati one koji u sebi sadrže alkohol kako ne biste dodatno isušili lice i tijelo. Lice umivajte mlakom vodom i lagano ga obrišite nježnim ručnikom. Suprotno očekivanom, tijekom zime ne izostavljajte u potpunosti piling. Blagi piling pomoći će u uklanjanju mrtvih stanica kože i omogućiti bolju obnovu vanjskog zaštitnog sloja.

Savjet stručnjaka

Ukoliko niste sigurni odgovaraju li tretmani koje koristite vašoj koži, najbolje je posavjetovati se sa stručnjacima. U Merkur Lifestyle wellness centru svoju kožu možete razmaziti hranjivim i prirodnim tretmanima poznatih kozmetičkih kuća Vinoble i Babor. Za posebnu njegu kože zimi,  iz ponude tretmana Merkur Lfiestyle centra možemo izdvojiti Vinoble intenzivnu njegu i Babor Hyaluron crash tretman. Oba tretmana namijenjena su svim tipovima kože, a zajedničko im je što aktivni sastojci preparata hidratiziraju kožu. Vinoble Intenzivna njega započinje ugodnim opuštajućim ritualom, zatim nastavlja se sa pilingom, nakon kojeg se nanose aktivni serumi, njegujući gel oko očiju te hranjiva maska. Za očuvanje osjećaja wellnessa na koži, na kraju tretmana nanosi se dnevna krema. Babor Hyaluron crash tretman također se sastoji se od čišćenja kože i  pilinga, obogaćen je nanošenjem aktivnih ampula  i aktivne maske. Masaža u tretmanu poboljšava cirkulaciju u licu, a cijeli tretman je zaokružen nanošenjem kremem za završnu njegu.

Lijepa koža rezultat je brige i ulaganja – više detalja o tretmanima pronađite u našoj brošuri, a za pomoć u odabiru idealnog za Vas obratite se našim stručnjacima pozivom na 01 638 11 60 ili na info@merkur-lifestyle.hr

 

Izvor: buymeone.com, insider.com, huffpost.com