Menu

Klasično čišćenje lica – temelj njege kože

Baš kao što je primjerice redoviti pregled kod zubara nužan za zdrave zube, tako je i redoviti odlazak kod kozmetičara temelj njege lica. Ipak, o klasičnom mehaničkom čišćenju lica često se javljaju oprečna mišljenja. I dok mnogi zbog nelagode koju ovakav tretman može izazvati smatraju da mehaničko čišćenje lica nije nužno u njezi kože, velik broj stručnjaka složit će se kako je jedino mehaničkim čišćenjem lica moguće dubinski očistiti kožu. U nastavku donosimo razloge zašto se za mehaničko čišćenje lica naručiti već danas!

Uloga čišćenja lica

Svoje lice čistim gelom za čišćenje/micelarnom otopinom svaki dan – zašto mi onda treba profesionalno čišćenje lica? Odgovor na ovo i slična pitanja već je djelomično ranije spomenut. Micelarna voda ili bilo koji drugi čistač ne može u potpunosti ukloniti sve nečistoće s lica. Odlaskom kod profesionalnog kozmetičara i postupkom mehaničkog čišćenja lica, nečistoće i višak sebuma dubinski se izvlače iz pora. Osim toga, tijekom profesionalnog tretmana, otvaranjem i čišćenjem mitesera prevenira se nastanak akni te smanjuju upalni procesi na licu.

Jedan od najčešćih razloga zbog kojih se izbjegava odlazak na čišćenje lica je crvenilo nakon tretmana i strah od nastanka ožiljaka. Crvenilo koje se pojavljuje posljedica je kompresije na lice te se, ovisno o osjetljivosti kože i kvaliteti obavljenog tretmana, ono povlači kroz 2 dana. Ožiljci, naknadno proširene pore i slične „nuspojave“ o kojima ste možda slušali, nisu posljedice kvalitetno odrađenih tretmana.

Postupak čišćenja

Po dolasku u kozmetički salon, kozmetičarka će prvo napraviti kratku analizu Vaše kože, kako bi utvrdila o kakvom je tipu kože riječ i koju će vrstu preparata koristiti. Potom slijedi priprema lica za tretman. Priprema uključuje skidanje šminke i mazanje lica mlijekom ili tonikom.

Kako bi uklonila odumrle stanice kože, kozmetičarka će napraviti piling, nakon čega slijedi parenje lica. Parenjem lica otvaraju se pore i koža se priprema za postupak mehaničkog čišćenja. Parenje lica, kao i čišćenje nakon toga, traju po 15 do 20 minuta.

Nakon čišćenja lica, kako bi spriječila veće upale, kozmetičarka će dezinficirati Vaše lice i zatvoriti pore. Za mnoge najdraži dio u cijelom tretmanu je masaža lica. Osim što će Vas relaksirati, drenažni pokreti na licu potaknut će cirkulaciju i protok limfe, zbog čega će Vaša koža biti sjajnija.

Završna faza tretmana uključuje masku za lice, prilagođenu tipku kože i kremu za hidrataciju i njegu.

Redovito čišćenje stvar je navike

Profesionalno čišćenje lica postupak je na koji treba redovito ponavljati za dugoročne pozitivne rezultate na koži. Redovitim čišćenjem lica, potaknut ćete procese u koži (poput proizvodnje kolagena) zbog čega će Vaše lice izgledati zdravije i svježije, a Vaša koža će biti čvršća. U Merkur Lifestyle wellness centru cjeloviti tretman čišćenja lica i njege izvodi se profesionalnom Babor kozmetikom, a možete i složiti vlastitu kombinaciju mehaničkog čišćenje lica i jedan od Vinoble ili Babor tretmana njege iz ponude.

 

Izvor: ordinacija.hr, miss7zdrava.24sata.hr, sunshrine.com