Menu

Depilacija: Vosak ili šećerna pasta?

Tijekom proljeća i ljeta najtraženijih usluga u kozmetičkim salonima su depilacije. Lepršave suknje i haljine zahtijevaju glatku kožu pa tako čak i žene koje višak dlačica inače uklanjaju kod kuće, tijekom toplijih dana odlaze na tretmane kod kozmetičara. U salonima se najčešće nudi uklanjanje neželjenih dlačica voskom ili šećernom pastom, a u čemu je razlika i kako odabrati metodu koja odgovara Vašoj koži, saželi smo u nastavku.

Depilacija voskom

Depilacija voskom duže je vrijeme prisutna na tržištu i kod većine je vosak prva asocijacija kada govorimo o uklanjanju dlačica u salonu. Svaki vosak za depiliranje je hladan, a kako bi depilacija bila učinkovita, patrona s voskom se zagrijava. Vosak se nanosi na željeno područje u smjeru rasta dlačica, a traka se potom povlači u suprotnom smjeru. Upravo zbog toga što se povlači u suprotnom smjeru od rasta dlačica, nakon depilacije moguća je pojava iritacije. Kako bi depilacija bila „uspješna“, potrebno je prije odlaska na tretman pričekati da dlačice narastu barem 5 milimetara.

Depilacija šećernom pastom

Šećerna pasta sastoji se od različitih vrsta šećera (glukoze, fruktoze i saharoze) te vode. Ne sadrži dodatne kemikalije, umjetne boje ni mirise i zbog toga je posebno prigodna za depilaciju izrazito osjetljive kože. Od voska se razlikuje i u načinu nanošenja. Tijekom aplikacije, šećerna pasta je sobne temperature, a kako bismo ju mogli koristiti, potrebno je mješavinu razraditi prstima. Nanosi se u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a povlači u smjeru rasta dlačica što garantira manje iritacije i crvenila. Osim za osobe s osjetljivom kožom, depilacija šećernom pastom idealna je i za one nestrpljive – uspješno uklanja sitnije dlačice, štoviše, idealno ju je koristiti kada su dlačice u fazi rasta i do 3 milimetra duljine kako bi ih uklonila iz korijena.

Koju vrstu depilacije odabrati?

Obje vrste depilacije imaju svoje prednosti i mane. Depilacija voskom je brža, dok kod depilacije šećernom pastom morate kraće čekati na tretman jer uspješnije uklanja dlačice u fazi rasta. Također, ova vrsta depilacije bolja je opcija za osobe s osjetljivijom kožom. Stoga je naša preporuka da veća područja poput nogu depilirate voskom zbog brzine izvedbe tretmana, a osjetljiva područja poput pazuha ili bikini zone šećernom pastom. U svakom slučaju, preporuka je da na tretmane dolazite redovito – svaka 3 do 4 tjedna u početku, kako bi se dlačice prorijedile i sporije rasle.

U Merkur Lifestyle wellness centru dostupni su Vam tretmani depilacije voskom i šećernom pastom uz posebnu ponudu – uz kupljena 2 ili više tretmana ostvarujete 20% popusta! Rezervirajte svoj termin već danas!

 

Izvor: byrdie.com, missZDRAVA, Zagreb.info