Menu

Beauty trend koji vrijedi isprobati – microneedling

Njegovana i mladolika koža ideal je kojem svi težimo, stoga ne čudi što beauty industrija redovito pronalazi nove načine za očuvanje ljepote naše kože. Trend kojemu vrijedi posvetiti pozornost, a koji je popularan i u zvjezdanim krugovima, jest microneedling.

Iako sam naziv možda ne zvuči tako, riječ je o neinvazivnom i gotovo bezbolnom tretmanu uboda mikro iglicama. Sitni ubodi našem tijelu signaliziraju da je došlo do oštećenja kože i potiču stvaranje kolagena i elastina kako bi se „oštećeno“ područje obnovilo. Osim toga, zahvaljujući mikro rupicama koje nastaju na koži, aktivni sastojci iz seruma se bolje upijaju u dublje slojeve i hrane našu kožu. Kod većine, prvi rezultati vidljivi su unutar mjesec dana.

Microneedling tehnika je tretman koji se može koristiti bez obzira na tip kože, ali osobe s osjetljivom kožom svakako to trebaju napomenuti, kako bi se tretman prilagodio njihovom stanju.

Dermaroller i dermapen

Tretman microneedlinga izvodi se pomoću posebno osmišljenih spravica – dermarollera i dermapena. Oba uređaja sadrže određen broj mikroiglica koje prodiru u našu kožu. Iako se oba koriste u procesu microneedlinga, dermapen zbog svog dizajna lakše dopire do zakrivljenih i užih dijelova lica (primjerice pregibi kod nosa), dok dermaroller s lakoćom pokriva veće i šire površine (primjerice čelo i obrazi).

Nadalje, dermaroller je uređaj koji manualno pokrećemo valjanjem, dok se dermapen pokreće elektronički. Uz to, kod dermapena je moguće namjestiti duljinu iglica, dok na dermarolleru je ta duljina fiksna. Zbog kompleksnosti, dermapen češći je kod profesionalne uporabe u salonima, a dermaroller moguće je koristiti i u kućnoj beauty rutini.

Tretmani dermarollerom

Kao što smo već spomenuli, tretmane dermorollerom mogu koristiti svi – bez obzira na tip kože. Zahvaljujući stimulaciji stanica da luče kolagen i elastin, microneedlingom je moguće smanjiti podočnjake i hiperpigmentaciju, ublažiti strije i druge ožiljke (poput ožiljaka od akni) te smanjiti vidljivost bora.

Ukoliko i Vas muče slične promjene na koži, a ipak zbog ljepote ne želite „pod nož“, microneedling je odličan izbor. U Merkur Lifestyle wellness centru uz odabrane tretmane Vinoble i Babor kozmetikom nudimo Vam i mogućnost kupnje dermarollera.

Tretmani uz koje možete kupiti dermaroller u Merkur Lifestyle wellness centru su:

Vinoble Booster
Vinoble Blic
Vinoble Coctail
Babor Hyalouron crash
Babor Active Pure
Babor Collagen Booster
Babor Glow vitamin C
Babor tretman na bazi ruža

Detalje o tretmanima pronađite na linku, a za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju na 01/638 1160 ili na info@merkur-lifestyle.hr

 

Izvori: journal.hr, zdravobudi.hr, healthline.com