Menu

Beauty checklist – priprema za godišnji

Vrijeme je godišnjih odmora, a za sve one koji se još uvijek nisu uputili na ljetnu destinaciju, pripremili smo kratki popis beauty rutina koje će Vam pomoći da zablistate u ljetnom (i opuštenom) izdanju.

Anticelulitni tretmani

Kako biste izbjegli sve neželjene posljedice, s nekim tretmanima je potrebno započeti i do mjesec dana prije odlaska na godišnji, a u tu kategoriju ubrajamo anticelulitne masaže, maderoterapiju i limfnu drenažu. Popularno zvana „narančina kora“, odnosno celulit, najveći je neprijatelj tijela u kupaćim kostimima. Zato nije ni čudo da pripadnice ljepšeg spola prije ljeta posežu za raznim kremama i tretmanima kako bi ublažile ili u potpunosti uklonile ovu pojavu. Obzirom da se izvode energičnije, anticelulitne masaže mogu izazvati modrice. Također, kod tretmana za uklanjanje celulita uobičajeno je da nakon prvih nekoliko tretmana celulit bude vidljiviji na površini kože. Zbog toga je potrebno s anticelulitnim tretmanima (bez obzira odlučili se na masažu, maderoterapiju ili limfnu drenažu) započeti bar 2 do 3 tjedna prije odlaska na godišnji.

Piling i hidratacija

Sljedeći na popisu su redoviti pilinzi. Osim uklanjanja odmrlih stanica kože, hidratantne kreme i losioni za samotamnjenje najbolje djeluju na koži nakon redovitog pilinga. Preporučuje se krenuti s pilingom i do 3 tjedna prije odlaska na plažu, a potrebno ga je raditi 2 do 3 puta tjedno. Najbolji odabir su pilinzi od prirodnih sastojaka. Poslije pilinga, tretman zaokružite njegom kože hidratantnom kremom. Redovitom hidracijom kože, sunce i more neće negativno utjecati na njenu elastičnost i koža Vam neće biti suha tijekom godišnjeg odmora. Ukoliko još uvijek niste pronašli idealnu hidratantnu kremu, u Merkur Lifestyle wellness centru možete odabrati prirodne kreme i losione za lice i tijelo austrijske marke Vinoble Cosmetics.

Depilacija

Glatka koža neizostavni je dio beauty rutine prije odlaska na ljetovanje. Ovisno o tretmanu koji preferirate, preporučljivo je ovaj korak obaviti tijekom zadnjih tjedan dana priprema. Depilacija voskom ili šećernom pastom postojane rezultate daje i do 4 tjedna, stoga svoj termin kod kozmetičara rezervirajte na vrijeme.

Dan prije puta

Bez obzira što ste tijelo pripremili za putovanje, tijekom godišnjeg odmora poželjno je voditi brigu o koži. Dan prije odlaska na godišnji spakirajte svoje omiljene beauty proizvode. Naša preporuka za svaku kozmetičku torbicu su proizvodi sa zaštitnim faktorom i losioni nakon sunčanja, kako biste regenerirali kožu nakon izlaganja suncu i održali preplanuli ten postojanim.

 

Izvor: fashion.hr, supersavvyme.co.uk