Menu

7 važnih činjenica kod korištenja dermarollera

Bilo da dermaroller koristite u kozmetičkom salonu u sklopu antiageing tretmana ili doma važno je pripaziti na važne detalje.


1. Na što pripaziti kod mikroneedlinga?

Nakon microneedlinga nemojte ići u saunu ili solarij ili na žarko sunce. Prvih nekoliko dana nakon tretmana uvijek koristite dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom (po mogućnosti zaštitnu dnevnu kremu SPF 30 od Vinoble Cosmetics).

2. Što se događa s kožom kada se radi microneedling?

Microneedling je minimalno invazivan oblik tretmana za poboljšanje strukture kože i povećanje njezine elastičnosti. Mikroiglom se koža ubode malim iglama. Praktički je ozlijeđen i stimuliran na regeneraciju, što može pozitivno utjecati na ten kože. Koža je nakon tretmana crvena.

3. Je li microneedling opasan?

Zbog malih ozljeda na koži posebno je važno voditi računa o čistoći kože i samog dermarollera i pridržavati se preporučenog postupka.

4. Je li microneedling učinkovit?

Microneedling ima odličan učinak protiv starenja, jer se stimulira nova tvorba kolagena koji jača i podupire kožu te tako sprječava nastanak bora. Dobri rezultati mogu se postići i na ožiljcima od akni. Microneedling također može poboljšati izgled kože s poremećajima pigmentacije, jako proširenim porama, opuštenim tkivom i strijama.

5. Koliko često treba provoditi tretmane mikroiglicama?

Za postizanje što boljeg rezultata preporučamo najmanje 6 tretmana, ovisno o tenu. Idealno, jedan tretman tjedno. Za vrlo tanku kožu preporučamo samo ciklus od 3 tretmana (jedan tretman svakih 14 dana). Zatim napravite još jednu pauzu od oko 6 do 12 mjeseci. 6 tretmana pokazalo se učinkovitim za ožiljke od akni (jednom tjedno), nakon čega slijedi pauza od cca. 6 mjeseci.

6. Na kojim se dijelovima tijela može koristiti microneedling?

Iskustvo je pokazalo da tretman posebno dobro djeluje na cijelo tijelo, na licu, vratu i dekolteu.

7. Koliko često se može koristiti jedan dermaroller?

Jedan dermaroller može se koristiti za više aplikacija. Da biste to učinili, dermaroller se mora dezinficirati sredstvom za čišćenje valjaka nakon i prije svakog tretmana. Temeljito poprskajte dermaroller dezinfekcijskim sredstvom za čišćenje valjaka i pustite da tekućina kratko djeluje. Zatim ga vratite u ambalažu i sačuvajte.
 

Napomena: isti dermaroller ne smije se primjenjivati na više osoba.

 

Naša preporuka kozmetike za antiage efekt pri upotrebi dermarollera:

Vinoble Cosmetics Cleansing Tonic

Vinoble Cosmetics Fruit Acid Peel/ piling voćnim kiselinama

Vinoble Cosmetics koncentrat s hijaluronskom kiselinom

Vinoble Cosmetics zaštitna dnevna krema SPF 30